Bjarke Ingels Group Turns Abandoned Hospital Into the New Refugee Museum of Denmark

In Oksbøl, at the site of the biggest World War II refugee camp in Denmark, there are only a few continuing to be frameworks identifying what the location utilized to be. Now, Bjarke Ingels Group (BIG) has adapted one of minority structures left, an old health center, into a museum to permanently memorialize the events that transpired in the area.

Covering 17,222 square feet, the new Refugee Museum of Denmark, dubbed Flugt, tells the tale of the camp, as well as honors the universal battles of those, both historically and also presently, displaced from their houses. The institution seeks to “offer a face and also a voice to those who have been compelled to leave their homes,” stated Claus Kjeld Jensen, the gallery director, in a statement.

The courtyard was made by BIG landscape design, and also fixate a tiny mirror swimming pool that shows the sky. Charged with reconfiguring 2 separate buildings that as soon as comprised the medical center, BIG connected the distinct frameworks with a rounded corten steel quantity, the rusted amber color of which quickly complements the red block of the previous medical facility.

“We have actually made a building framework that connects the past with today with a new building directly formed by its partnership to the historic healthcare facility structure of the WWII evacuee camp,” Bjarke Ingels, founding companion of BIG, stated in a statement.

The volume subtly draws towards the street to conjure up a welcoming visibility for visitors and clients, and it likewise adds 5,382 square feet of useful space to the gallery. The addition appears like a closed access hall from the outdoors, though as soon as within, museumgoers will find a floor-to-ceiling glass wall exposing a protected yard that keeps an eye out over the forest where the camp made use of to be.

Inside the gallery, exhibition rooms take up the majority of the north wing, and also the south wing features a flexible meeting room, staff-only centers, a cafe, and also smaller exhibit spaces.

To make room for these new centers, a lot of the original hospital spaces were taken apart, though some of the inside wall surfaces were kept. Both wings take advantage of the same materiality– white wall surfaces, wood-beamed ceilings, and yellow block floorings– to more attach the when separate frameworks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *